Tijden en groepen
De cursus wordt gegeven op maandag en dinsdag. Het aantal lessen per jaar kunnen de deelnemers zelf aangeven: bijvoorbeeld eens per maand, of om de twee maanden, net wat u wilt. U gaat koken in een groep van 8 tot 15 personen. Ook voor bedrijven is het mogelijk om met elkaar lekker te gaan koken. Kosten per les € 85,00. incl.
Menu
Elke sessie houdt in dat er een volledig menu gemaakt gaat worden. In principe een voorgerecht, tussengerecht, hoofdgerecht en een nagerecht. Een 4-gangen menu dus. Het menu wordt voor elke sessie door Meesterkok Nico van Beekveld bepaald. Hij zorgt ook voor alle ingrediënten die klaar zullen liggen in de keuken.
Thema
In overleg met de deelnemers kunnen ook thema-menu’s samengesteld worden zoals een asperge-menu, een wild-, gevogelte- of vis menu. Ook kunnen er menu’s gemaakt worden waar de nadruk ligt op het gebruik en de mogelijkheden van bepaalde producten of technieken, zoals terrines, patés, of hoe je, bijvoorbeeld een artisjok moet behandelen of een oester moet openen. De verschillende snij-technieken kunnen ook geleerd worden.
Wijn
Deze wijnen, die bij het gerecht gedronken worden, zijn inbegrepen bij de kosten van de cursus,
Na afloop ruimen we samen de keuken op en drinken nog gezellig een kopje koffie.
Gereedschap
Met betrekking tot gereedschappen zoals een koksmes en een officemes, mogen de deelnemers hun eigen messen meebrengen.
Locatie
De kookcursus wordt gegeven in de professionele keuken van Restaurant Vroenhout in Roosendaal.
Informatie en aanmelden
Mocht U interesse hebben bel 0165-532632, of stuur een e-mail naar info@kookstudiotruffeltje.nl
U kunt ook het aanmeldformulier invullen.
Met culinaire groet,
Meesterkok Nico van Beekveld